Hva er soneterapi

Soneterapi eller fotsoneterapi er en terapiform innenfor alternativ medisin. Mange land sidestiller soneterapi med en tur til legen og Danmark er av de landene hvor staten har innført egenandel også ved soneterapibehandlinger. Norge ligger dessverre langt bak på dette området.

fotsone

Definisjonen av soneterapi er som følger:

Soneterapi er en behandlingsform, hvor man, via trykkbehandling på føttene, kan oppnå en stabiliserende effekt på vev og organer overalt i kroppen.

 

Vi mennesker er en sammensatt organisme og hvis noe kommer i ubalanse oppstår det sykdommer og smerter. Hver del av kroppen vår har et tilhørende refleksområde under og oppå føttene. Ved ømhet i et refleksområde kan det henge sammen med en ubalanse i denne delen av kroppen. Ved å behandle disse refleksområdene kan en soneterapeut stimulere organene til en bedre funksjon og gjenopprette kroppens balanse

soneterapi kart

soneterapi kart

 

Behandlingen er for det meste behagelig men kan også være litt ubehagelig avhengig av hvilke lidelser man kommer med. Soneterapi kan også brukes forebyggende og mange går fordi de synes det er behagelig og fordi det holder sykdommer og smerter unna.

Om det virker eller ikke foreligger det lite forskning på, ihvertfall i Norge. Selv fikk jeg ideen til å bli soneterapeut etter positive opplevelser med alternativ medisin både som barn og som voksen.

Øreakupunktur følger de samme prinsippene om at øret representerer kroppen med forskjellige reflekssoner. Her er punktene små og presise og derfor bruker jeg svært tynne nåler eller metallkuler.

Øreakupunktur

Øreakupunkturplansje

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *